top of page

Det´ Bimler og Bamler!

Jaaaaa..... Så blev det december og vi voksne kan blive helt blege og se ud som om at en atomkrig nærmer sig. Al den stress og jag med at få julen til at passe ind i det rigtige arbejdsfolder og familierynker. At suse fra fyraften, til institution, til supermarked og hjem og være stresset inden imorgen hvor endnu en arbejdsdag, der ikke lige rimer på "Jul", går igang.

En varm tanke fra mig til jer der har det sådan, for jeg er heldigere stillet!

Jeg lever nemlig af at fortælle historier! Så jeg kan sagtens...

Over tyve arrangementer i decemberdagene, hvor jeg skal fortælle om nissehalløj og om at det´ Bimler og Bamler! Ja, det er korrekt - med stort - for det er nemlig navnet på to nisser. Og jeg ved det, for jeg har faktisk nisseblod i årerne.

Så jeg kan sagtens, jeg skal se glade børn der smiler og glæder sig...

Jeg skal tænde juletræ i centre og fortælle i hytter og på museer.

Jeg skal jule, jeg skal hygge, jeg skal spise pebernødder - og så håber jeg at jer der ikke lige kan mærke den søde juletid på andet end den sure måde - jeg håber at jeres børn kommer hjem og smitter jer med glæde, forventning og nassede æbleskivefingre...

Glædelig jul fra Bimler, Bamler og mig!

Det´Bimler og Bamler!

Så ringer juleklokkerne ind til julenisser og julehalløj!

Det bimler og bamler fra kirkeklokkerne, grantræerne dufter af jul og André Andersen glæder sig til at jule om dig med gode nissehistorier.

Han ved faktisk hvad han taler om, for selvom man ikke lige kan se det, så har han faktisk nisseblod i årerne. Hans oldefar var nemlig fortællenisse af første grad på museumsloftet og det er herfra at André har arvet sin evne til at fortælle for store og små.

Og når det er jul elsker han at fortælle de historier hans oldefar har fortalt. Vidste du f.eks. at Bimle og Bamle fra kirketårnet faktisk er to nisser der boede i kirken ved siden af museet?

Og ved du godt at det faktisk er nissernes skyld at dine forældre altid mangler en sok når de har vasket tøj? Og ved du godt at en fortællenisse kan digte julehistorier ud af ingenting?

Kom og hør med når André fortæller dig løgnagtige sandheder fra et hemmeligt nisseliv på støvede lofter, hemmelige kamre, og kongelige tårne.

Historierne kan bl.a. opleves på Helsingør bymuseum, Toldkammeret og BestTellers. Kig nærmere i kalenderen på forsiden.


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page