top of page

Fortællingerne:

Udvalg af de fortællinger der allerede findes og dem der kan skabes. André Andersen mestrer både de fantasifulde og filosofiske, der med finurlighed bringer visdom til lytteren, og de fortællinger der, baseret på historiske facts, kan lære os noget om os selv. Mulighederne er mange skriv hvad du ønsker og André Andersen vil skabe en fortælling , skræddersyet til dig og dit arrangement.

Short form stories

Short form stories

(Voksne og børn) Små, hurtige, sjove, finurlige, frække, uhyggelige og underfundige historier, serveres lunt, vedkommende og intenst underholdende af André Andersen. Han har fortalt disse historier til julefrokoster og runde fødselsdage, de velbesøgte Wordsaftener i Helsingør, BestTellers-scenen og ikke mindst til de storyslam-arrangementer der har givet ham danmarksmester-titlen og den nordiske landsholds-guldmedalje. Desuden har han også vundet ZULU comedy slam.

LIVE fortælling: Ord

LIVE fortælling: Ord

(Voksne) Når ord skaber billeder Fortællinger der dufter af regn, smager af æble, knitrer som ild, brænder som en lussing eller føles som første kys. Aftenens fortællere byder ind med fortælling der understreger aftenens tema. Hvis temaet f.eks. er Urban fortælling, vil det være LIVE fortællere der skaber materiale eller indhenter inspiration til fortællinger fra Taxaen, Tatovørens kælder, Mekaniker-værkstedet, det røgfyldte værtshus eller cafeens Café Latté-ungdom. Fortælling når det er bedst!

Historiske fortællinger

Historiske fortællinger

(Børn og Voksne) Fra de dramatiske skud i Sarajevo der startede en krig, til Hekseforfølgelsen i Danmark, der sluttede med en god historie. Dramatiske fortællinger fra den gang de danske jøder sad i robåde til flygtningenes beretninger anno 2017. Bestil den historiske begivenhed du skal ha´præsenteret. Vigtig for det globale eller lokale, kendt af alle eller blot i familien. André Andersen serverer den for dig på 15- 30 minutter med eftertænksomhed og underfundighed.

Længsel

Længsel

(Voksne) Efter succesen med sine fortælling om "forandringer", har André filosoferet videre om dét at længes efter at være et andet sted end netop dér hvor du er. Hør fortællingen om manden der spiser grapefrugter, uden at opdage kvinden der serverer jordbær, om klaverstemmerens enke der bare vil give sin mand den perfekte begravelse i mol og om at længes efter at blive stor, lige indtil fødderne vokser, stemmen den knækker og testiklerne falder!

Improfortælling - Fortælledrillerier

Improfortælling - Fortælledrillerier

(Børn og voksne) Publikum er med til at skabe rammerne undervejs i en fortælling der ikke findes før det første ord er blevet sagt og det sidste er fortalt. Her er tale om improfortællinger i en hæsblæsende nonsens-genre der kan få sveden og grinene frem hos de fleste.

Forandringer

Forandringer

(Voksne) André har samlet sine egne historier om forandring. Filosofiske, rørende og morsomme betragtninger om dét at leve. Hør fortællingerne om en vigtig vandring for to enker, om en rystet coladåse der får sommerfuglen til at baske med vingerne og skabe regn i kina. Om Thorkilds møde med kvinderne på bøhlandet og ikke mindst om manden der vidste alt i hele verden, bortset fra at hans kone ville skilles.

Lignelser og lidelser

Lignelser og lidelser

(Voksne) Han lærte os en masse igennem hans lignelser og vi har i 2000 år set ham lide på korset. Hans fortællinger om at elske sin næste er universelle beretninger, der bevæger sig længere end langt. André Andersen blander sine egne lidelses- og lignelses-historier ind i fortællingen om manden der blev født i en stald, fortalte sine fortællinger, led på korset, genopstod og levede videre i sine universelle fortællinger.

Tattoo - en djævelsk beretning

Tattoo - en djævelsk beretning

(Voksne) Hos tatovøren bliver historier skabt og minder eviggjort i blæk: Ulykkelig kærlighed, stolte øjeblikke og oplevelser der aldrig må glemmes. Hvad er det med de dér tatoveringer? André, der ikke selv har en eneste, er dykket ned i et univers af fortællinger og facts og skabt sine egne historier om sorg, glæde, begær og død - alle flettet sammen i fortællinger om at blive "tusch´et" Fortællinger om de øjeblikke hvor billeder skabes, der ikke kan slettes igen.

Storybattle!

Storybattle!

(Voksne) Hør når tre fortællere tørner hoveder og sætninger sammen i en konkurrence på ord og historier. De konkurerrer i tre kategorier: Den sjoveste, mest tårevædende og bedst improviserede. Hver fortæller har sammenlagt kun 20 miuntter til at fortælle de tre historier, så hvad de bruger på den ene, må de spare på den anden! Publikum giver point i denne forsjov-konkurrende om publikums gunst!

HALLOWEEN

HALLOWEEN

(Skolebørn) Horror, blod og chok til alle i skolealderen. Fortællinger om spøgelser, monstre og levende døde, blander sig med fortællingen om hvorfor kelterne fejrede Halloween og tilbad solguden Baal. Og hvad er det lige med de der græskar?

Fanden ta´ den albatros!

Fanden ta´ den albatros!

(Børn og voksne) Hvis du fløjter ombord så syr du vinden fast og pas på albatrossen, det kan være din gamle skipper der hverken er blevet lukket ind i himmel eller helvede! Tag med tilbage i tiden og ud på de syv have! Hør fortællinger om overtro, heltemod og den ironiske skæbne der har sin egen agenda. Hvordan blev sjove Pete til Tandløse Pete og Sidenhen til Døve Pete? André Andersen fortæller historier som landkrabber ikke forstår!

Det´ Bimler og Bamler

Det´ Bimler og Bamler

(Børn) Det bimler og bamler fra kirken, grantræerne dufter og nisserne er på spil. André har nisseblod i årerne. Udover den refusionsgodkendte forestiling om Bimler og Bamler, to nisser, kan han også andre fortællinger om de to frækkerter, men læs mere under forestillinger.

Teaterfortællinger

Teaterfortællinger

(Børn og voksne) André Andersen har et par håndfulde refusionsgodkendte og formidlingsgodkendte teaterfortællinger på menuen, bl.a. "Hamlet SOLO", "Den halve papdreng", "Signes sokker", "Brødrene Løvehjerte" og en masse andre. Læs mere under fanen: "Forestillinger"

Site Specifics / Vandringer

Site Specifics / Vandringer

(Voksne / familier) André Andersen har specialiseret sig i at fortælle i Helsingørs gader. Hans har flere populære byfortællinger / vandringer, der ofte blive beskrevet som en blanding imellem teater, fortælling og byvandring. Mest populære er byfortællingerne "Knejper og Knytnæver", "Krudt, kugler og koen på første" og "Kongens pirater". Du kan læse mere om hans "site specific"-arrangementer på André Andersens specielle site specific hjemmeside: www.helsingørbyvandring.dk

Spanskrør og fedtemadder

Spanskrør og fedtemadder

(Børn) På flynderupgaard museum ligger en gammeldags skolestue. André Andersen tager på 55 minutter en skoleklasse (4. - 5. kl.) med på en rejse igennem 200 års folkeskole. Eleverne møder mælkedrengen Poul der er ved at komme for sent til lærer Andersens time. De ser spanskrøret i brug, de hører tampen smælde og brænde, de skriver med blæk og hører om de "kejthåndede" og de lærer at spille Terre i frikvarteret. Dagen slutter med en god gammeldags portion byggrød med kanelsukker og smørklat!

Køjesækken

Køjesækken

(Børn) André Andersen besøger indskolingsklasserne med en køjesæk. Samtidig med at indholdet afsløres, fører André Andersen eleverne tilbage til de store sejlskibes tid. Dengang hvor motoren ikke var opfundet, dengang man hentede kaffe og kanel på skibe og sømændene var hjemmefra i årevis. Uden eleverne opdager det er de opludselig inde i en historie om en hollandsk sømand, der er forelsket i en pige fra Helsingør, men da hans skib går ned, ved hun ikke om han er borte for evigt.

Skolernes fortælleservice

Skolernes fortælleservice

(Børn) En historie eller et emne der skal formidles anderledes. André Andersen har erfaring i at gøre det meste til en god historie - om det er fra matematikbogen, biblen, et atlas, historiebøgerne, en novelle eller et emne som mobning, sorg eller god opførelse i cyberspace. You name it, André lave lave oplægget til den videre undervisning.

Opera fortællinger:

Opera fortællinger:

(Voksne) Oplev en pompøs opera i al sin pragt og vælde, når André Andersen spiller sig igennem operaen med store armbevægelser, humor, energi og glimt i øjet. Operaen opføres som en storladen fortælling og André spiller alle roller, karikerer helte, skurke, handling og libretto på en sådan måde at nye operagængere får et humorstisk kendskab til handlingen, og de erfarne kan grine anderkendende af små detaljer. Læs mere under forestillinger.

Andre fortællinger / koncepter:

Andre fortællinger / koncepter:

- Nibelungens ring på 59 minutter - Halfdan og rimsmedene - Kongens pirater - Knejper og Knytnæver - Krudt, kugler og koen på første - En værftshistorie - Hvad væggene gemte - Helsingørs tre konger - Hamlet fastfood - Kulturjagten - Wordsaften - Wordsfestival - Ring og spørg

bottom of page