top of page

Den store krig og skuddene i Sarajevo

Det er dygtigt gjort – på ingen tid – at ridse det hele op, dette arsenal af latent sprængstof, der kunne tændes med en lille gnist.

ET GULVTÆPPE I KRIG // Teateravisen.dk

Fire stjerner, Janken Varden

Please reload

Credits:

Manuskript: André Andersen

Iscenesættelse: Sune Svankier

Medvirkende: André Andersen

Tekniske specifikationer:

Refusionsgodkendt:   Ja

Journal-nr: KTR.2013-0198

Varighed:   40 minutter

Alder:   10+
Bredde / Dybde / Højde:  500 cm / 550 cm / 230 cm (spilles med publikum på fire sider)

Strøm: Spilles i lokalets lys

Mørklægning: Nej

Undervisnings-materiale: Spørgsmål-ark over forestillingen

Pris / antal publikum:   8.500 kr + moms / 80

Om "Den store krig og skuddene i Sarajevo":

“Måske var krigen startet alligevel. Det var som Europa VILLE i krig og bare manglede en undskyldning. Skuddene i Sarajevo, attentatet mod den Østrig-Ungarske tronarving var den undskyldning som “de store” i Europas skolegård skulle bruge for at tryne de små... Men de små var ikke alene, de havde venner...”

 

Således starter forestillingen om "Den store krig" hvor den romantiske drøm om angreb til hest møder det moderne maskingevær i skyttegraven. En historie der krydsklipper imellem fangelejren, hvor attantatmanden fra Sarajevo fortæller, og skyttegraven, hvor en ung soldat mangler sin gasmaske. Skal han virkelig dø få dage før krigen er slut?  Bliver han een af de 15 millioner ofre for den meningsløse skyttegravs-krig der startede med de to skud i Sarajevo?

 

André Andersen spiller forestillingen med publikum på fire sider. De er med til at trække fronterne op i denne publikumsinvolverende forestilling, hvor han spiller over 25 roller på 40 minutter.

bottom of page