top of page

Om André Andersen SOLO´s teaterfortællinger:

Jeg tror på at vi, som scenekunstnere, altid skal ha´ lyst til at udfordre det scenekunstneriske univers. Når jeg arbejder på mine solo-produktioner med henblik på at få dem refusions- eller formidlingsgodkendt,  er der stor forskel på hvordan jeg arbejder, ift mine andre fortællinger.

 

Min instruktør og jeg skal skal være nysgerrige hver gang - black box og ingen rekvisitter skal ikke være en selvfølgelig løsning. Det skal være en kunstnerisk beslutning, ikke et vilkår for teaterfortælling generelt.. Vi skal altid stille os selv masser af spørgsmål i processen. Vi skal give os selv, præmissen og teaterfortællingen kamp til stregen...

 

- André Andersen

 

“Tre ting skal være til stede for at lave en teaterforestilling: En fortælling, en skuespiller og et publikum. Alt andet er overflod og skal kun tilføjes hvis det er højst nødvendigt.”

– Peter Brook

"Som professionel, mundtlig LIVE fortæller, kan jeg lide at udfordre teatrets rum med fortællegenren -  og omvendt udfordre fortællingen med greb fra teatrets verden, uden at kompromittere nogen af kunstarterne.

 

Teaterfortællingen er en genre der stiller store krav til performeren, fortællingen, udførelsen og de kunstneriske beslutninger der skal træffes undervejs. Altsammen kogt ind til benet, så historien står så skarpt og præcist som muligt. Derfor er ordene fra Peter Brook altid en vigtig præmis når jeg starter en ny produktion.

 

bottom of page