top of page

LIVE Historiefortælling, Er det ikke sådan noget højtlæsning?

At fortælle historier er måske verdens første underholdningsform. Fra dengang byttet var nedlagt og jagthistorierne skulle deles ved bålet.

LIVE historiefortælling anno 2017 kan det samme. Mundtlige fortællere kan gribe dagligdagens øjeblikke eller en værdifuld tanke og ud af dette skabe en fortælling med indhold og dybde, som kan give tilhøreren stof med hjem til eftertanke.

Dette er filosofien bag LIVE historiefortælling.

Her er ikke tale om højtlæsning, men overlevering af historier fra mund til øre.

Det er i dette møde, mellem tilhøreren og fortælleren, at magien opstår.

En dygtig fortæller læser ikke bare et eventyr op, men finder nye lag, nye farver og serverer en god gammel kending med en ny smag.

Den moderne fortæller leder ikke kun efter sine fortællinger i gamle, støvede bøger, omend der gemmer sig mange fortællinger her, der venter på at blive mundtligt genfortalt. Den moderne fortæller skaber dem også selv, udfra hverdagens begivenheder eller indre følelser. Som når blues-sangeren synger om fattigdom eller en rapper om livet i ghettoen, kan også fortælleren grave dybt og levere tragiske fortællinger om skilsmisse, alkohol og død. Enten fra virkeligheden eller fantasien. Han former gerne fiktive historier for at få et budskab igennem til sit publikum eller udstiller sig selv for at fortælle dig at du ikke er alene i verden med din klodsethed, pengemangel, jalousi eller dit blødende hjerte. En dygtig fortæller kan ligefrem være en stemme og en mening i samfundets debat og samtid en oase af eftertænksomhed i hverdagens tempo og de mange nye mediers konstante kalden.

Så sæt dig ned, slå ørerne ud og lyt.

Du vil ikke være den første der lader dig gribe af

LIVE historiefortælling.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page