Abehånden

Den sjællandske frækhed og den stenstøttestærke selvsikkerhed, som han udtrykker på gulvet, gør os fuldstændigt trygge ved blot at lytte og opleve (...) måske er udtrykket ’at læne sig tilbage’ ikke det rette. For vi sidder næsten konstant igennem forestillingens 45 minutter på kanten af stolen af rædsel og spænding. (..) Det er storytelling på et imponerende højt niveau.

Teateravisen.dk

Morten Hede

Please reload

Credits:

Manuskript: André Andersen

Iscenesættelse: Martin Ammundsen

Scenografi: Nikolaj H. Trap

Medvirkende: André Andersen

VIGTIGT!

Loftlyset i spillelokalet skal kunne tændes og slukkes på kontakt/afbryder, placeret i selve spillelokalet. Det er en meget vigtig del af forestillingen at publikum selv tænder og slukker lyset. Hvis ikke dette er muligt, skal det fortælles allerede ved booking - og så finder vi en løsning.

Tekniske specifikationer:

Refusionsgodkendt:   Ja

Journal-nr: RTR.2018-0115

Varighed:   45-50 minutter

Alder:   10+
Bredde / Dybde / Højde:  400 cm / 300 cm / 230 cm

Strøm: 230 V

Mørklægning: Nej, men så mørkt som muligt

Undervisningsmateriale:  Ja, kan tilkøbes

Antal publikum / Priser sæson 2020/21:  

60 / 7.000 kr

80 / 8.500 kr

ex moms

Om "Abehånden":

"... det bankede på døren... men der var ikke nogen derude..." Mogens kunne virkelig fortælle gysere, så klassen sad helt stille. André tager publikum med tilbage til sin skoletid og hans lærers evner som historiefortæller! Ryk tæt sammen i frydefuld gru og mærk gyset når "manden" finder en abehånd foran døren. Hvordan er den havnet dér? Den kan jo ikke selv ha´ banket på....!? Og hvad er det der kravler rundt på trappen midt om natten, imens manden prøver at sove? Og hvorfor er der altid frikvarter, når Mogens når det til mest spændende? 

Sammen med publikum genoplever han gyset når manden høre lyde på trappen og sammen oplever de hvordan det føles at krybe tæt sammen når uhyggen breder sig. I mørket opdager publikum dét sammenhold og den frydeulde gru, som kun et godt gys kan give. Ryk tæt sammen til denne skræmmende teatergyser for mellemtrinnet!

Der er ved at blive udviklet et inspirerende undervisninsgmateriale om gys som og brugen af mundtlig fortælling i fremlæggelse o. lign. Materialet består mest af mundtlige og skriftlige opgaver, hvor også elevens egen research om menet vil indgå. Materialet tager udgangspunkt i forestillingens handling og vil passe ind i læringsmålene for mellemtrinnet. Materialet vil blive tilsendt til skolerne på en PDF-fil, som kan downloades og printes.

© 2015 by André Andersen // Fotos: Buster Møller Andersen, Torben Sørensen, Nikolaj Trap, Sune Svanekier, Søren Zeuth, Rasmus Finsen, Splitart, m.fl

follow us:
  • Facebook Classic